Paleo dieet

Denkt u erover na om een dieet te volgen om af te vallen? Zal ik u vertellen dat dit geen dieet is maar levensstijl waardoor u snel gewicht zult gaan verliezen. Het is een “dieet” dat gemakkelijk vol te houden is. U hoeft zich dus niet extra in te spannen of extra dure supplementen te kopen. Nee, het is een totaal andere manier van denken waardoor u weer fit door het leven gaat.

Paleo dieet

Het volgen van een dieet is in principe niet eens zo moeilijk. De meeste problemen doen zich voor nadat het dieet met succes is afgerond. Dan pakt men het oude ritme weer op waardoor de kilo’s er weer aanvliegen. Wees gerust, ongeveer 25% van de Nederlanders die een dieet volgt heeft er last van. Daar is nu een oplossing voor! Het paleo dieet is zoals hierboven omschreven een levensstijl. Het eten volgens het paleo principe gaat er voor zorgen dat u veel gezonder gaat eten. U bereid dagelijks de lekkerste maaltijden die soms binnen vijftien minuten te bereiden zijn. Wanneer u gasten op bezoek krijgt zullen zij vragen: “Is dit van Herman den Blijker? Het is heerlijk!”

Wat gaat er eigenlijk mis?

Het eten van tegenwoordig zit boordevol kunstmatige voedingsstoffen die ons lichaam in principe niet kent. Het heeft veel moeite om deze voedingsstoffen te verbranden en in sommige gevallen kan ons lichaam het niet verbranden. Dit zorgt ervoor het lichaam niet alle gezonde voedingsstoffen uit het eten kan halen. Als we dan terug gaan in de tijd zien we dat onze voorouders voornamelijk aten wat direct van het land kwam. Zo moet u denken aan noten, zaden, fruit en verse groenten. Deze voeding was onbespoten en onbewerkt en dit zorgde ervoor dat de mens alle nodige voedingsstoffen volledig binnenkreeg. Het paleo dieet werkt volgens dit principe. De voeding die genuttigd wordt is niet bespoten of bewerkt met allerlei kunstmatige troep.

Paleo geschikt

Niet alles is geschikt om te nuttigen volgens het paleo principe. Wanneer u in de supermarkt staat en u wilt volgens het paleo principe eten dan is het handig om te weten wat u dan daadwerkelijk mag eten. Om u daarbij te helpen kunt u nagaan of direct vanuit de grond, plant of boom komt. Wanneer het dagvers is en daardoor onbespoten en onbewerkt is het “paleo proof”.

Wanneer u eenmaal in de gaten heeft welke voeding nou daadwerkelijk geschikt kunt u daarmee gaan testen. Er zijn verschillende paleo recepten op het internet te vinden. Daarnaast is het erg handig om via youtube.com te bekijken hoe deze gerechten daadwerkelijk klaargemaakt worden. U zult versteld staan van wat er daadwerkelijk gemaakt kan worden met paleo voeding. In eerste instantie zult u wellicht wat afkickverschijnselen krijgen maar zet door! Wanneer u eenmaal gewend ben geraakt aan het paleo dieet zult u nooit meer willen veranderen. U zult al snel merken dat u gewicht verliest en dat u energieker bent. Lees de verschillende paleo dieet reviews op het internet voor echte ervaringen.

 

Dit bericht is geplaatst in Paleo. Bookmark de permalink.