Gezond afvallen met citroen

Citroen is een powerfruit. Dat wil zeggen dat het een fruitsoort betreft die erg gezond is en veel voordelen heeft. Een citroen zit boordevol vitaminen. Het sap van een citroen zorgt ervoor dat je eten sneller zal verteren, je stofwisseling gaat er namelijk sneller van werken. Citroensap kan ervoor zorgen dat je ook minder last hebt van je darmen doordat het verstopping tegengaat.

Gezond afvallen met citroen

Hoe kun je een citroen consumeren?

Het sap van een citroen is zo zuur dat je beter niet een citroen zo rauw op moet gaan eten, dan kun je er behoorlijk wat buikpijn aan overhouden en voor het glazuur van je tanden is het ook niet al te best. Wat je het beste kunt doen is een citroen uitpersen en het sap oplossen in bijvoorbeeld een drank zoals water of thee. In voeding kan ook, je kunt hierbij denken aan een dressing voor over de sla of je kunt het mixen in een schaal met fruit. Een voorbeeld van een lekkere fruitsalade is appels, druiven, kiwi, ananas en banaan.

Afvallen met citroen is populair in Amerika

In Amerika is het zogenaamde citroendieet erg populair, vooral onder bekende Hollywoodsterren. Van dit dieet zijn er twee bekend. Bij het eerste dieet wordt citroensap vermengd met water en dit is het enige wat de persoon die wil afvallen gedurende enkele dagen tot zich neemt. Dit is een extreme vorm van diëten en wordt niet aangeraden. Je krijgt namelijk bij dit extreme dieet niet alle voedingsstoffen binnen. De tweede optie (die wel goed is), is om water met citroensap als drank naast een gezonde levensstijl te nuttigen. Dus in combinatie met voldoende beweging en gezonde voeding.

Dit bericht is geplaatst in Afslanken. Bookmark de permalink.