Afvallen lukt niet, wat moet ik doen?

Je beweegt regelmatig, je eet gezonde voeding, maar toch val je niet af. Wat moet je dan doen? Het is in dat geval heel goed mogelijk dat er iets fout gaat in je hormoonhuishouding. Je zult er dus voor moeten gaan zorgen om deze in balans te gaan brengen.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de hormoonhuishouding, bijvoorbeeld slechte voeding, te weinig beweging, te weinig slaap en teveel stress. In dat geval krijg je een teveel aan hormonen die vet opslaan, de verkeerde hormonen. Belangrijk is om de tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen. Wanneer je hier namelijk een tekort aan hebt worden hormonen niet goed aangemaakt wat kan zorgen voor een disbalans. Let ook goed op toxiciteit. Wanneer je teveel slechte voeding tot je neemt, zoals voeding met e-nummers, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen dan wordt je hormonaal stelsel sterk negatief beïnvloed.

Eet en drink bewust

Het is niet de bedoeling dat je maar zo weinig mogelijk gaat eten. Wanneer je te weinig gaat eten kan dit er zelfs voor zorgen dat je juist aankomt. Wanneer je op de juiste manier wilt afvallen dien je normale porties te eten en te kiezen voor gezonde voeding. Bij veel mensen waarbij afvallen niet lukt kan door het kiezen voor kleinere porties eten en gezondere voeding het probleem grotendeels verdwijnen.

Huisarts of diëtist wanneer afvallen niet lukt

Het afvallen lukt niet en je hebt echt van alles geprobeerd? Blijf dan niet zelf aanmodderen en maak een afspraak bij je huisarts. Wanneer het niet lukt om af te vallen of je komt juist ineens heel snel aan, dan kan dit een medische oorzaak hebben. Een voorbeeld hiervan is dat de schildklierwerking niet goed is. Er zijn ook medicijnen die een sterke invloed op je lichaam kunnen hebben.

Wanneer je lichaam niets mankeert, dan kan het aan te raden zijn om een diëtist in de schakelen die je gaat helpen bij afvallen. Bij je huisarts kun je vragen om een doorverwijzing. Een diëtiste kan je helpen bij het vinden van een voedingspatroon dat bij je past.

Dit bericht is geplaatst in Afslanken. Bookmark de permalink.